Homepage: Naslag: Auteursregister: A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z


BRUST, Steven

Verenigde Staten, 1955-
 

Bibliografie:

Series

Vlad Taltos

Huis Jhereg Huis Yendi

HUIS JHEREG
2005: Amsterdam: Luitingh Fantasy, 287pag., 21cm, ISBN 90-245-5131-5, 1e druk juli 2005
vert.van: Jhereg (1983), vert.uit het Engels: Anders Pieterse
omslagontwerp: Karel van Laar, omslagillustratie: Stephen Hickman
Vlad Taltos is de hoofdpersoon, een pragmatische huurmoordenaar afkomstig van de wereld Drakaera en lid van een van de befaamde Drakaeriaanse huizen: Huis Jhereg. Op zijn talrijke avonturen wordt Vlad bijgestaan door een kleine draak die hij persoonlijke opvoedde en met wie hij in telepatisch contact staat. Samenwerkend zijn Vlad en zijn reisgenoot onverslaanbaar. Dat wil zeggen, bijna...

HUIS YENDI
2005: Amsterdam: Luitingh Fantasy, 240pag., 21cm, ISBN 90-245-5318-0, 1e druk november 2005
vert.van: Yendi (1984), vert.uit het Engels: Anders Pieterse
omslagontwerp: Karel van Laar, omslagillustratie: Stephen Hickman
Vlad Taltos is een mens die leeft in het keizerrijk Drakaera, waar mensen tweederangsburgers zijn en waar de sterke Krakaeranen, die duizenden jaren kunnen blijven leven, hun bewind handhaven via de macht van hun adellijke huizen. De trouwe bondgenoot van Vlad, de nietige Oosterling, zoals mensen geringschattend worden genoemd, is zijn beschermdier Loiosh, een draakachtig en vooral drakerig monstertje met vleugels dat zorgvuldig over zijn meester waakt.
Deze keer wordt de huurmoordenaar Vlad zelf vermoord, in opdracht van een concurrent, maar hij wordt door hoge adellijke vrienden weer tot leven gewekt, waarna - hoe kan het ook anders - de jacht op de schuldigen begint. Verrassend is dat de vrouw die Vlad vermoordde, Cawti, zijn grote liefde wordt en hem helpt in de strijd tegen haar oorspronkelijke opdrachtgever.

 

De Boekenplank : voor de liefhebber van het spannende boek
Nieuws  Naslag  TeKoop  Contact  Zoeken
Verantwoording  in English  FAQ