Homepage: Naslag: Auteursregister: A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z


BOSSSCHEE, Gé

Gerardus Antonius Franciscus Maria Bosschee
Nederland, 1963-

 

Bibliografie:

Romans

Bloedgeld / Gé Bosschee Schuldbrief / Gé Bosschee De Kennedy Code / Gé Bosschee De Bovenwereld / Gé Bosschee In de schaduw van de macht / Gé Bosschee

BLOEDGELD
1999, Amsterdam: Prometheus, 353pag., 23cm, ISBN 90-5333-810-1
Adam Greenwood, werkzaam bij effectenmakelaar Brosnan & Co. in de Londense City, is een omvangrijke beursfraude op het spoor: op grote schaal blijkt met misbruik van voorwetenschap in aandelen te worden gehandeld. Nog voordat hij een diskette met gevoelige informatie aan zijn oude vriend en studiegenoot Connor McGregor kan overhandigen, wordt hij vermoord. MeGregor besluit de zaak tot op de bodem uit te zoeken. Journalist George Wallace wil hem hierbij helpen. Het voornaamste doel van Wallace is de waarheid achterhalen, voor McGregor staat gerechtigheid voorop. Waarom en door wie is zijn vriend vermoord? Hun zoektocht leidt via de London Stock Exchange uiteindelijk naar de Zurich Allgemeine Bank (ZAB). Enorme bedragen worden op ingenieuze wijze van slapende joodse rekeningen van de ZAB doorgesluisd naar de Verenigde Staten. Maar wie regelt dit verkeer en belangrijker nog: voor wie of wat is dit geld bestemd? Wat McGregor en Wallace te weten komen, kan het daglicht niet verdragen. Ze ontrafelen een internationaal netwerk waarbij zeer hooggeplaatste personen uit de politiek en de bankwereld, maar ook de CIA betrokken zijn. Bloedgeld is een meeslepende financiële thriller over internationale beursfraude en politieke corruptie op het hoogste niveau, waarin de actualiteit soms angstaanjagend dichtbij komt.

SCHULDBRIEF
2000, Amsterdam: Bert Bakker, 238pag., 23cm, ISBN 90-351-2189-9
Augustus 1944. In het zicht van het einde van het Derde Rijk komen in Straatsburg nazi-kopstukken en topmannen van het chemische conglomeraat Carbon international bijeen. Doel van de bijeenkomst is het overbrengen van kapitaal naar Zuid-Amerika om het Derde Rijk opnieuw op te richten en een vluchtroute te organiseren voor ss'ers en Gestapoleiders.

DE KENNEDY CODE
2007, Uithoorn: Karakter Uitgevers, 400pag., 24cm, ISBN 978-90-6112-256-2, 1e druk (2e druk 2007)
Thomas Shepard, hoogleraar Politieke Geschiedenis aan de George Washington University, en Jenna Campbell, journaliste bij The Washington Post, ontvangen gelijktijdig een mailtje met filmbeelden en informatie die wel eens zouden kunnen bewijzen dat de moord op president Kennedy in 1963 door een groep samenzweerders beraamd was. En via de spectaculaire website www.JFKTruthOrDare.com, waarop steeds nieuwe, explosieve informatie verschijnt, komen ze op het spoor van de complotteurs, die allen lid zijn van groeperingen die ook nu nog de politieke touwtjes in handen blijken te hebben.
Via eeuwenoude documenten en gecodeerde boodschappen op het net worden zij langs een keur van historische plaatsen in Washington geleid, van Capitol Hill en het Lincoln Memorial tot aan de Arlington Begraafplaats en het George Washington Masonic National Memorial. Maar al snel blijkt dat ze zich verstrikt hebben in een spinnenweb van intriges en geweld, waaruit geen ontsnappen mogelijk lijkt. Terwijl Jenna's leven op het spel staat, moet Shepard in een race tegen de klok de code zien te kraken die zal leiden naar de vindplaats van de bewijzen waaruit onomstotelijk zal blijken welke organisatie er achter de moord op Kennedy zat. Lukt hem dat niet, dan zijn zij beiden ten dode opgeschreven en zal het deksel na meer dan veertig jaar opnieuw op de doofpot worden geschoven.

DE BOVENWERELD
2008, Uithoorn: Karakter Uitgevers, 368pag., 24cm, ISBN 978-90-6112-008-7
Adam Greenwood, werkzaam bij effectenmakelaar Brosnan & Co. in de Londense City, is een omvangrijke beursfraude op het spoor: op grote schaal blijkt met misbruik van voorwetenschap in aandelen te worden gehandeld. Nog voordat hij een cd met gevoelige informatie aan zijn oude vriend en studiegenoot Connor McGregor kan overhandigen, wordt hij vermoord. McGregor besluit de zaak tot op de bodem uit te zoeken. Journalist George Wallace wil hem hierbij helpen. Het voornaamste doel van Wallace is de waarheid achterhalen, voor McGregor staat gerechtigheid voorop. Waarom en door wie is zijn vriend vermoord? Hun zoektocht leidt via de London Stock Exchange uiteindelijk naar de Zurich Allgemeine Bank (ZAB). Enorme bedragen worden op ingenieuze wijze van slapende joodse rekeningen van de ZAB doorgesluisd naar de Verenigde Staten. Maar wie regelt dit verkeer en belangrijker nog: voor wie of wat is dit geld bestemd? Wat McGregor en Wallace te weten komen, kan het daglicht niet verdragen. Ze ontrafelen een internationaal netwerk waarbij zeer hooggeplaatste personen uit de politiek en de bankwereld, maar ook de CIA, betrokken zijn. De bovenwereld is een meeslepende financiële thriller over internationale beursfraude en politieke corrruptie op het hoogste niveau, waarin de actualteit soms angstaanjagend dichtbij komt.

IN DE SCHADUW VAN DE MACHT
2008, Uithoorn: Karakter, 400pag., 24cm, ISBN 978-90-6112-317-0
Thomas Shepard, hoogleraar Politieke Geschiedenis aan de George Washington University, en Jenna Campbell, journaliste bij The Washington Post, ontvangen gelijktijdig een mailtje met filmbeelden en informatie die wel eens zouden kunnen bewijzen dat de moord op president Kennedy in 1963 door een groep samenzweerders beraamd was. En via de spectaculaire website www.JFKTruthOrDare.com, waarop steeds nieuwe, explosieve informatie verschijnt, komen ze op het spoor van de complotteurs, die allen lid zijn van groeperingen die ook nu nog de politieke touwtjes in handen blijken te hebben. Via eeuwenoude documenten en gecodeerde boodschappen op het net worden zij langs een keur van historische plaatsen in Washington geleid, van Capitol Hill en het Lincoln Memorial tot aan de Arlington Begraafplaats en het George Washington Masonic National Memorial. Maar al snel blijkt dat ze zich verstrikt hebben in een spinnenweb van intriges en geweld, waaruit geen ontsnappen mogelijk lijkt. Terwijl Jenna's leven op het spel staat, moet Shepard in een race tegen de klok de code zien te kraken die zal leiden naar de vindplaats van de bewijzen waaruit onomstotelijk zal blijken welke organisatie er achter de moord op Kennedy zat. Lukt hem dat niet, dan zijn beiden ten dode opgeschreven en zal het deksel na meer dan veertige jaar opnieuw op de doofpot worden geschoven...

Links

Ezzulia: Interview

 

De Boekenplank : voor de liefhebber van het spannende boek
Nieuws  Naslag  TeKoop  Contact  Zoeken
Verantwoording  in English  FAQ